Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från olycksplatsen där en person omkom på fredagskvällen utanför Söderhamn. Foto: Daniel Sjöholm

Trafikolycka utanför Söderhamn – en omkom när bil körde av vägen

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde av vägen i Sandarne utanför Söderhamn på fredagskvällen, och en man i 30-årsåldern omkom. Olyckan ska enligt polisen ha skett efter att föraren fått syn på polisen och kört iväg i hög hastighet.

Larmet om olyckan kom klockan 21 på fredagskvällen. Enligt uppgift på olycksplatsen hade polisen sökt efter fordonet eller förföljt det. Men enligt polisen själva handlar det inte om en förföljning.

– Föraren får syn på en polisbil och kör snabbt iväg. Polisen beslutar sig för att köra efter och när patrullen kör ikapp bilen så ligger den i diket, säger Anders Holm, RLC-befäl vid polisregion mitt.

Omkom i olyckan

Bilen åkte av vägen och kraschade bland träden i diket. På lördag morgon uppgav polisens presstalesperson Roland Komaromi att en man i 30-årsåldern omkom i olyckan. Anhöriga är underrättade.

Polisen körde efter bilen som körde vårdslöst. Men polisen ska inte ha gjort något stoppförsök eller stopptecken, uppger Roland Komaromi, presstalesperson vid polisen.

– I samband med att man kör efter bilen, kör den av och kraschar illa, säger Roland Komaromi till SVT.

Brottsrubricering för händelsen var vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Rättelse: I en tidigare version av texten stod det att ”det var när polisen skulle göra en kontroll av fordonet, som föraren inte stannade på polismans tecken”. Polisen uppger nu att det inte stämmer och att något stopptecken eller stoppförsök aldrig genomfördes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.