Sportchef Pär Langer ser oerhört allvarligt på hoten som tränaren har fått ta emot och har pratat med personal och spelare om situationen. Foto: Robin Herzog/SVT

Tränare i hockeylag i Hudiksvall hotad – tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

En tränare i ett hockeylag i Hudiksvall tar timeout efter ha blivit hotad vid två tillfällen de senaste dagarna.

Informationen kom under onsdagen och klubbens sportchef Pär Langer berättar att hoten, som är riktade personligen mot tränaren, är polisanmälda.

– Den här tränaren har fått ett brev hem där innebörden i brevet är att han ska lämna stan, säger Pär Langer, som ser mycket allvarligt på hoten.

Ungefär samma innebörd skrevs på en fönsterruta till tränarens bostad dagen efter det första hotet.

– Man kan ha synpunkter på det mesta men då ska det hållas inom lagen rågångar. Det är aldrig acceptabelt med hot. Tränarens första reaktion på hoten var uppgivenhet, säger Langer.

Själv blev Pär Langer först arg, sedan ledsen över att en idrottsledare som lägger ned så mycket tid ska behöva få ta emot hot.

”Inte trygg här”

Langer berättar att de inte har någon aning om vem som gjort det eller var dessa hot kommer ifrån. I dagsläget kommenterar polisen inte situationen men en förundersökning har inletts.

– Det är obehagligt. Tränaren, som är väldigt populär, är inte trygg här nu och har flyttat till en annan ort men vi har kontakt flera gånger varje dag och klubben erbjuder honom allt stöd som finns, säger han.

Det är oklart hur länge tränaren kommer att vara borta, de tar en dag i taget.

– Vi har informerat våra ledare och spelare i klubben. Vi finns till hands både för dem och för vår tränare som blivit utsatt, säger Langer.

– Har det funnits någon hotbild mot tränaren eller någon annan som jobbar i klubben?

– Nej, det har varit en lugn harmonisk säsong, det var därför det här kom som en blixt från klar himmel, säger Pär Langer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.