Travtränare i Hälsingland polisanmäld för sexualbrott. OBS! Ekipagen på bilden har ingen koppling till polisanmälan. Foto: SVT

Travtränare i Hälsingland polisanmäld för sexualbrott

Publicerad

En travtränare i Hälsingland utreds för sexualbrott, det berättar Hela Hälsingland. Förutom polisanmälan, har även Svensk Travsport som är huvudorganisation för travsporten i Sverige, valt att starta en egen utredning.

Och Ulf Hörnberg som är tillförordnad VD på Svensk Travsport bekräftar tidningens uppgifter.

– Vi har gjort en intern utredning och den har jag valt att skicka vidare in i våra domstolsinstanser inom travsporten, i det här fallet till ansvars- och disciplinnämnden.

Varför gjorde ni en utredning?

– Det har gjorts en anmälan från en person som ansett sig utsatt för sexuella trakasserier eller kränkande behandling. Och vi ser väldigt allvarligt på den här typen av fall och vill därför titta på det och göra en egen utredning.

Svensk Travsports utredning påbörjades enligt Ulf Hörnberg i slutet av juni och har pågått under juli månad.

Har det som hänt inneburit några konsekvenser för travtränaren i fråga?

– I det här fallet tycker vi att det får gå sin legala väg och skulle det sedan visa sig att ansvarsnämnden dömer i något så är är det det som kommer att gälla. Men vi har inte gjort någon åtgärd under utredningens gång eller fram till dess att det kommer ett domslut.

När vet vi vilka konsekvenser det här kan få?

– Inom en till två månader skulle jag tro. Ansvarsnämnden borde i alla fall träffas någon gång under tidig höst, avslutar Ulf Hörnberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer