Personal från polisen i Hälsingland och två specialsökhundar från region Mitt ingick i insatsen under onsdagen som resulterade i flera gripanden och beslag. Bilden är en arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Polis genomförde insats mot narkotika – tre anhållna efter tillslag i Hälsingland

Publicerad

220 gram amfetamin, 150 gram cannabis och tusentals kronor från misstänkta penningtvättsbrott. De fynden gjorde polis vid en planerad insats på orter i Hälsingland under onsdagen. Tre personer greps misstänkt för innehav och flera husrannsakningar genomfördes.

Polisen i länet har kartlagt narkotikahanteringen i Hälsingland. Kartläggningen resulterade under onsdagen i en planerad insats. Sex stycken husrannsakningar genomfördes på olika orter i norra och södra Hälsingland.

Hundar sökte efter narkotika

Personal från polisen i Hälsingland och två specialsökhundar från region Mitt ingick i insatsen.

– Utfallet av insatsen har varit lyckad utifrån arbetet mot narkotika. Genom beslag och frihetsberövanden har vi hindrat narkotika att komma ut till försäljning på gatan, säger insatsledaren Thomas Lundqvist.

Tre personer greps

Fem av de totalt sex husrannsakningarna resulterade i beslag av narkotika.

– Det känns även viktigt att vi kunnat förmedla anmälningar till socialtjänsten i de fall där vi kan misstänka att barn far illa på grund av misstankar om föräldrars missbruk, säger Thomas Lundqvist.

Tre personer greps för narkotikabrott och anhölls senare av åklagare.

Vid kontroll av det vita pulvret som hittades vid husrannsakningarna och som skickas på analys, gjorde man snabbtester och det gav följande resultat:

– 220 gram amfetamin

– 150 gram cannabis

– 10 gram kokain

I övrigt beslagtog polis också följande:

– 300 narkotikaklassade tabletter

– 15 000 kronor i kontanter, misstanke om penningtvättsbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer