Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag inleds rättegången mot en man i 40-årsåldern som misstänks för ha mördat sin fru 2019 på Söder i Gävle. Mannen nekar till all inblandning, menar hans advokat Johan Mellgren. Foto: SVT/Arvid Jansson

Fyra år efter mordet på kvinna i Gävle – idag inleds rättegången mot maken

Uppdaterad
Publicerad

I februari 2019 hittades en kvinna med stickskador i en trappuppgång på Söder i Gävle som senare avlider. Idag inleddes rättegången mot kvinnans make som står åtalad för mord.

Redan 2019 häktades kvinnans man misstänkt för mordet. Tingsrätten ansåg då att bevisen mot honom bara räckte till skälig misstanke och han släpptes.

Men senare efter att nya tekniska fynd hittats väcktes åtal mot mannen. Den nya tekniska bevisningen består bland annat av metall- och färgfragment funna i kvinnans revben. Med hjälp av tekniker från Nederländerna har utredningen kunnat koppla fragmenten till en kniv i parets kökslåda.

Mordet på Söder i Gävle 2019

– Han nekar bestämt. Han har ingen kunskap överhuvudtaget om vad som har hänt hans hustru, säger Johan Mellgren, den åtalade mannens advokat och fortsätter:

– De nya fynden kan inte ifrågasättas, men varifrån de kommer blir svårt att föra i bevis, säger advokat Johan Mellgren.

Starka känslor i rättsalen

Kvinnan hittades i trappuppgången i det lägenhetshus paret bodde i. Under den första rättegångsdagen redogjorde åklagaren för brottsplatsundersökningen. Det rördes upp starka känslor på åhörarplats då bilder från mordplatsen visades i rättsalen och de första samtalen till SOS alarm spelades upp. Den åtalade mannen valde själv att inte närvara vid de delarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Mer i ämnet