Tre år senare – så har det gått efter studenten

Uppdaterad
Publicerad
SVT Nyheter Gävleborg träffade Linn Johansson för tre år sedan när hon tog studenten. Trots att det inte gick precis som hon hade planerat så har hon idag hittat rätt utbildning för henne och ett jobb som hon trivs med.

Ungefär ett år efter studenten fick Linn ett jobb som badvakt på Fjärran Höjderbadet. Hon flyttade hemifrån till en egen lägenhet och sedan ett år tillbaka studerar hon samhällsplanerarprogrammet på Högskolan i Gävle.

Blev inte som hon hade tänkt sig

När SVT träffade Linn 2015 så kände hon en viss oro inför framtiden. Linn tycker nu i efterhand att oron var befogad, hon visste inte riktigt vad hon ville göra efter studenten, men trots allt så har det mesta löst sig idag.

– Jag gick ett tag utan jobb och det var inte vad jag hade tänkt mig. Sen blev jag badvakt och det var inte heller något jag hade tänkt mig, men jag är glad att jag blev det. Sen började jag plugga och det var något jag hade tänkt mig, säger Linn Johansson.

Det gick bra till slut ändå?

Ja det gick bra, det är något som de nya studenterna ska tänka på. Det kanske kommer en jobbig stund men man får hoppa upp igen och köra, det kommer bli bra.

Lillasysterns tur idag

I dag är Linn Johansson tillbaka på Vasaskolan i Gävle där hon togs studenten, nu står hennes lillasyster Tilde inför samma livshändelse.

– Det känns så jävla bra, jag är tom på ord just nu, det är svårt och fatta, säger lillasystern Tilde Johansson.

LÄS MER: Så tänkte Linn om framtiden när hon tog examen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer