Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är unikt med projektet och hur arbetar man med deltagarna? Hör Anders Lustigh från Bollnäs kommun berätta om syftet med projektet. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Tre frågor: Arbetsträning i Bollnäs – så är tankarna bakom projektet

Publicerad

Socialförvaltningen och Föreningsalliansen i Bollnäs driver tillsammans projektet med stöd av regionen. Anders Lustigh är initiativtagare till projektet och arbetar som vägledare på Individ- och familjeomsorgen på socialförvaltningen i Bollnäs kommun och i klippet berättar han om tankarna bakom det hela.

Melinda Dalin från Föreningsalliansen som driver Fritidsbanken och Anders Lustigh från Bollnäs kommun sitter i gemensamma lokaler i anslutning till Fritidsbanken. Det gör att arbetet kan ske i nära samverkan med deltagare och ledare.

 – Många av de här personerna behöver stöttning och hjälp för att komma vidare, säger Anders Lustigh som berättar att projektet har rönt intresse från flera andra kommuner som också varit på besök.

I klippet berättar Anders Lustigh mer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.