Fiskepolarna Jonas Lundqvist och Anders Götberg från Järbo fick tre gäddor på ett enda kast med spöet. Foto: SVT, privat

Tre gäddor på ett kast – fiskepolarna från Järbo har blivit virala

Uppdaterad
Publicerad

Fiskepolarna Jonas Lundqvist och Anders Götberg hade en mindre lyckad fisketur ända tills sista kastet. Då hände det oväntade – Jonas fångade tre gäddor på ett och samma kast.

Det som såg ut att bli en fisketur utan något napp slutade i en unik bragd. Jonas som tidigare lyckats fånga två gäddor på ett och samma kast, slog nu sitt eget rekord och utökade till tre gäddor på ett och samma kast. Fiskekompisen Anders tog blixtsnabbt upp mobilkameran för dokumentera.

– Först sa Jonas att det var två gäddor, men så såg vi att det var tre gäddor och det var då som jag slet upp mobiltelefonen. Jag har aldrig sett något liknande förut, säger Anders Götberg.

Över en miljon visningar

Videon och händelsen plockades upp av Fiskejournalen och har sedan dess blivit en viral succé med omkring 1,5 miljoner visningar.

– Det blev en ganska stor genomslagskraft direkt, på bara ett dygn så hade videon över 30 000 visningar och sedan dess har det bara rullat på. Nu är videon uppe i en och halv miljon visningar, säger Anders Götberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.