Foto: Roger Nilsson/Gävle News

Tre män åtalas efter bilbränderna i Gävle

Publicerad

Blåljussabotage, grov stöld och grov skadegörelse. Tre av de grövre punkterna i åtalet mot de tre män som misstänks för bilbränder som härjat i Gävle.

Tre män, alla i 20 års åldern, misstänks ligga bakom bilbränderna som orsakat stor oro i Gävle kommun. Nu står de åtalade de vid Gävle tingsrätt.

De tre misstänks sedan i januari för att ha anlagt bränder i ett flertal bilar och andra motorfordon i kommunen. De misstänks även för sabotage av blåljusverksamhet, då de ska ha placerat ut parkbänkar ute i vägen för att blockera räddningstjänst och polis från att ta sig fram till brottsplatsen.

På ett flertal punkter misstänks de även för att ha stulit bilar, eller försökt att stjäla bilar. Därför åtalas de även för flera fall av grov stöld och försök till grov stöld.

De tre unga männen är bara misstänkta för ett par av de bilbränder som skakat kommunen sedan i vintras. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.