Bilarna i Jättendal var helt övertända. Foto: Norrhälsinge räddningstjänst

Tre personbilar i brand i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

Tre personbilar hittades övertända mellan Harmånger och Stocka, i höjd med Finntjärnen, i Nordanstigs kommun. Bilarna fick brinna ut till grunden. Varför bilarna började brinna är oklart.

– Lite skumt var det, säger Pär Mossnelid på räddningstjänsen.

En förbipasserande bilist såg att det brann på en enslig väg och slog larm. På platsen möttes räddningstjänsten av tre övertända bilar. Branden spred sig även till skog och mark bredvid.

– Bilarna är helt övertända och det finns inga personer på platsen. Branden i skogen är inte speciellt omfattande, sa Pär Mossnelid, insatsledare på Norrhälsinge räddningstjänst inledningsvis.

Bilarna fick brinna ner till grunden.

Har ni någon aning om varför bilarna börjat brinna?

– Man kan ju bara tänka sig, utan att veta. Det var inga som visade sig på platsen när vi var där. Men lite skumt är det, jag misstänker att det kan vara anlagt, säger Mossnelid.

Den senaste tiden har det brunnit i mängder av bilar i Gävle, men Nordanstig har klarat sig hittills.

– Vi får se om det drar igång något här nu. Ibland drar det igång skov tyvärr. I Gävle har man haft problem senaste tiden, säger Mossnelid.

Polisen har varit på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.