Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”När nomineringen kom så kom tårarna igen”. Helena Brusell berättar om vad nomineringen betyder för Trolska skogen. Foto: Micke Andersson / Utblick foto / Bizz Sjöblom / SVT

Trolska skogen i Nordanstig nominerad till stora turismpriset 2021

Publicerad

Trolska skogen i Nordanstig är nominerad till stora turismpriset 2021. I år är ett kriterium för att få priset att verksamheten lyckats vända coronapandemins negativa konsekvenser till någonting positivt.

– Många av de åtgärder vi gjort kommer vi att behålla framåt, säger Helena Brusell, verksamhetsledare för Trolska skogen.

Likt många andra verksamheter har coronapandemin tvingat Trolska skogen att tänka om. Det är ett arbete som nu resulterat till att de nominerats till stora turismpriset 2021.

– Alla som jobbat med Trolska skogen på olika sätt har gett allt för att vi ska kunna vara en fortsatt verksamhet och för att vi ska kunna fortsätta spela sagor trots allt, säger Helena Brusell.

Många av förändringarna som genomförts kommer Trolska skogen att behålla. Bland annat har tidsbokning införts och en parkering fick bli ett rymligt trädgårdscafé.

– Det var saker som vi fick panikgöra men som vi sen kom på att det blev bra, och att det får fortsätta vara kvar, säger Helena Brusell.

Priset delas ut 24 november och vinnaren får 100 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer