Behemoth på Gefle Metal Fest 2016. Deras scenshow är väldigt dramatisk och mörk. Foto: Anders Sundin/SVT

Tunga bokningar till Gefle Metal Fest

Uppdaterad
Publicerad

Programmet på Sveriges mörkaste festival, Gefle Metal Fest, börjar ta form. Bland annat gör polska black metal-bandet Behemoth sina enda Sverigespelning under 2018 på festivalen.

Thrash, death och black metal. Ja, det är bara den hårdaste av den hårda musiken som spelas på Gefle Metal Fest på gasklockeområdet på Brynäs i Gävle. Festivalen hålls den 13 och 14 juli 2018 och band som Venom, At The Gates, Wolfheart, Coroner och nu även Behemtoh är bokade dit.

Behemoth kommer från Gdansk i Polen och är föregångare inom black metal-genren och har spelat två gånger i Gävle tidigare, både på Gefle Metal Fest och på Getaway. De anspelar på det ockulta i sina texter och kör med så kallad corpsepaint på scen. Man vill även gärna anspela på mystik kring sitt band.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.