I tisdags greps och anhölls två män kopplade till det misstänkta mordet i Norrsundet. Enligt åklagare Lars Göransson är den mordmisstänkte ”väldigt ung” Foto: SVT

Två frihetsberövade kopplade till mordet i Norrsundet

Uppdaterad
Publicerad

Den 5 mars hittades en kvinna död i en bostad i Norrsundet norr om Gävle och polisen startade en förundersökning om mord. Nu sitter två män frihetsberövade i utredningen – en misstänkt för mord, och en för skyddande av brottsling, grovt brott. Under torsdagseftermiddagen häktades en av dem.

Arbetarbladet var först med att berätta att männen anhållits.

De två unga männen greps och anhölls i tisdags. Mannen som är misstänkt för mordet är i 20-årsåldern och han som är misstänkt för skyddande av brottsling är i 25-årsåldern.

Misstänkt mord i Norrsundet

Båda har begärts häktade och under torsdagen häktades mannen i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

Nekar till brott

Han nekar till brott, men kammaråklagare Joakim Johansson menar att det finns starka bevis för att mannen begått brottet.

Har mannen varit med på plats?

– Skyddande av brottsling innebär att han antingen har hjälpt till att röja bevis eller hjälpt gärningsmannen att fly. Exakt hur det gått till i det här fallet kan jag inte gå in på, säger Joakim Johansson.

Inte samme misstänkt

Lars Göransson, som också är åklagare i målet, berättade den 25 mars att det fanns två misstänkta i ärendet – men att de då inte fanns någon frihetsberövad.

Är det samma som de som nu frihetsberövats?

– Nej, den mordmisstänkte var inte aktuell då.

Anhöriga larmade polisen

Det var oroliga anhöriga som kontaktade polisen efter att de inte fått tag på kvinnan den 5 mars.

Det fanns ingenting då som tydde på att något brott skulle ligga bakom.

Men efter att polisen hittat kvinnan död och tekniker varit på plats beslutade jouråklagaren att inleda en förundersökning om mord. En intensiv polisinsats drog igång i jakten på gärningsmannen.

”Blev ihjälslagen med tillhygge”

Åklagare Lars Göransson har tidigare berättat hur kvinnan, enligt utredningen, har dött.

– Hon blev ihjälslagen med ett tillhygge, sade han för SVT.

Kan du säga något mer om händelseförloppet idag?

– Nej, det kan jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Norrsundet

Mer i ämnet