Polisen spärrade av delar av Nordost för att säkra eventuella spår. Foto: SVT

Tre män begärs häktade för skjutning

Uppdaterad
Publicerad

I dag på eftermiddagen hålls häktningsförhandlingar för de tre män från Sundsvallstrakten som greps misstänkta för inblandning i den senaste skottlossningen på Nordost i Gävle.

Under fredagen har åklagaren Arek Nowak lämnat in en begäran till Gävle tingsrätt om att männen ska häktas, misstänkta för medhjälp till synnerligen grov misshandel.

Samtliga är i 25 -årsåldern, och åklagaren har begärt en av männen häktad på sannolika skäl misstänkt, medan de andra två begärs häktade som skäligen misstänkta för medhjälp till synnerligen grov misshandel, vilket den lägre misstankegraden.

Operation Triss

Det var strax efter klockan nio på måndagskvällen som boende på Nordost hörde flera skott avlossas. En man i 20-25-årsåldern träffades i ”underdelen av kroppen” men fick inte livshotande skador.

De tre männen som greps och anhölls är i 25-årsåldern, och hemmahörande i Sundsvallstrakten.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation Triss

Mer i ämnet