Under den brutala misshandeln användes ett järnrör. Foto: Polisen

Två män döms för järnrörsmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms för att misshandlat en man med sparkar och slag mot huvudet och kroppen. Under den grova misshandeln, som inträffade i slutet av juni i år, användes ett järnrör. En kvinna blev vittne till händelsen och lyckades avbryta gärningsmännen.

Upprinnelsen till händelsen var, enligt tingsrättens dom, oenighet gällande vem som skulle få tigga var på en ort i Hälsingland.

Målsägande berättade att hans familjemedlemmar blivit trakasserad av män som hävdade att platserna utanför två butiker på orten var deras. Männen ska ha krävt en stor summa pengar av mannen för att familjen skulle få fortsätta tigga på platserna.

Vittne avbröt misshandeln

Den aktuella dagen åkte de två männen och ytterligare en kumpan till området där familjemedlemmarna satt och tiggde. Där jagade de ikapp målsägande och misshandlade honom. Under misshandeln fick mannen en rad skador över hela kroppen, bland annat en fraktur på handen.

Den grova misshandeln avbröts av en kvinna som blev vittne till händelsen. När hon skrek och sprang mot männen så lämnade gärningsmännen platsen. Utöver kvinnan blev också en man vittne till händelsen på nära håll.

”Männen har pekats ut”

De båda männen döms för grov misshandel. Påföljden blir fängelse i 1 år och 3 månader.

– Vi har fått vittnesmål där männen pekats ut. Målsägande har också själv kunnat uppge en hel del. Dessutom har den ena mannen medgivit vissa delar i åtalet. Så jag är inte alls förvånad över domen, säger åklagare Christer Sammens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer