I två fall har kvinnor överfallits bakifrån i centrala Gävle, polisen misstänker att det kan vara samma gärningsman. Foto: SVT

Två överfall mot kvinnor på kort tid i Gävle – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot den 9 augusti överfölls och våldtogs en kvinna i centrala Gävle, gärningsmannen flydde från platsen. I helgen har en liknande händelse inträffat igen. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsman och söker vittnen.

Natten mot den 9 augusti sker ett överfall på Norra Strandvägen i centrala Gävle. En kvinna bli påhoppad bakifrån och utsätts för en våldtäkt, men gärningsmannen springer från platsen sedan hon gjort motstånd.

Natten mot söndag den 16 september inträffar en liknande händelse.

– En kvinna är på väg hem från krogen och blir nedslagen bakifrån. Gärningsmannen sliter av henne kläder men hon skriker på hjälp ända till hon får ont i halsen. En annan kvinna uppfattar det och börjar också skrika, då ger sig gärningsmannen av, säger Mikael Hedström, presstalesman vid polisen.

Den här gången skedde överfallet på Norra Köpmangatan, vid baksidan på stadshuset.

Skrikande kvinna söks

Polisen ser likheter mellan överfallen och söker allmänhetens hjälp. Dels har man inte fått tag i kvinnan som hjälpte till att skrämma gärningsmannen vid det senaste överfallet.

– Målsägande har också mött tre tjejer strax innan överfallet, de söker vi också, säger Mikael Hedström.

Polisen vill inte uppge något signalement på gärningsmannen.

– Vi vill inte påverka eventuella vittnen. Nu vill vi ha in iakttagelser, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.