Ultimate Frisbee – premiär i SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

För första gången är sporten Ultimate frisbee inomhus med under SM-veckan. Hälsingelaget från den lilla föreningen i Viksjöfors är en stark och sammansvetsad trupp som är tippade att ta guld.

Calle Kopparmalms är både tränare och spelare i laget. Han har spelat ultimate frisbee i 20 år och tycker att den har allt en sport behöver.

– Det jag gillar med sporten är att det är intensivt, det är full fart. Den här man mot man-situationen som blir på plan, att man tävlar mot sin försvarare och ska vara lite smartare än sin motspelare, det tycker jag om, berättar han.

SM-veckan i Söderhamn

Sammansvetsat gäng

De flesta av spelarna som är uttagna till SM växte upp tillsammans och kastade frisbee så fort det fanns en stund över. Det tror de är en av anledningarna till att de blivit så framgångsrika, men deras fysik har också betydelse.

– Vi har sex spelare som är över en och nittio långa, de är starka spelare som ändå är spänstiga och vältränade. De är väldigt svåra att komma åt. Det i kombination med att vi är duktiga på att kasta, är samspelta och har spelat väldigt länge tillsammans gör oss så bra, säger han

Spelas på handbollsplan

Inomhus-Ultimate spelas på en handbollsplan med fem spelare i varje lag. Mål blir det när man lyckas fånga frisbeen i sin målzon. Man får inte springa med disken och matcherna spelas utan domare.

– Vår taktik är att gå på fullt ös vid varje match. Vi ska försöka springa ner våra motståndare, gå på max hela tiden och trötta ut våra motståndare, säger Calle Kopparmalms.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Söderhamn

Mer i ämnet