Ung flicka misshandlad på högstadieskola i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till en högstadieskola i Bollnäs under onsdagen – där en flicka i 15-årsåldern blivit misshandlad. Flera personer blev vittnen till händelsen och polisen har riktat intresset mot tre jämnåriga flickor.

Polisen åkte till skolan på Nyhedsbacken vid 14.45 på torsdagen. Flickan, som är i 15-årsåldern, hade blivit misshandlad. Flickan hade märken efter misshandeln och en mindre blödning. Hon fördes till en hälsocentral för kontroll.

Polisen säger att tre flickor i samma ålder är intressanta i ärendet. Flickorna är enligt polisen identifierade, men ingen av dem har delgivits misstanke om brott eller förhörts. Polisen har skrivit en anmälan om misshandel, men ännu inte inlett förundersökningen.

– Vi har ett ganska gott hopp om att vi ska kunna utreda det här, det fanns gott om vittnen till händelsen, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i region Mitt.

– Vi kan inte berätta mer i detalj vad som hänt eftersom vi ska prata med vittnen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.