Efter våldtäktsförsöket i Norrsundet vill polisen nu ha in tips och iakttagelser från allmänheten. Foto: SVT

Ung flicka utsatt för våldtäktsförsök i Norrsundet

Publicerad

En ung flicka från Norrsundet utanför Gävle blev på söndagen utsatt för ett våldtäktsförsök. Nu vill polisen ha in tips och iakttagelser från allmänheten.

Det var anhöriga till flickan som larmade polisen efter att flickan inte kommit hem på söndagskvällen. Innan polisen kom till Norrsundet hade dock anhöriga själv hittat flickan och hon var då mycket chockad över vad som hade hänt. 

– Vi kan inte säga så mycket mer just nu. Men hon blev överfallen och vi rubricerar det som ett grovt våldtäktsförsök, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Tips från allmänheten

Tekniker har jobbat hela natten på den misstänkta brottsplatsen för att säkra eventuella spår. Nu jobbar polisen med att knacka dörr i området för att hitta vittnesmål.

Polisen vill också ha in tips och iakttagelser från allmänheten. 

– Vi letar egentligen efter alla iakttagelser som man tycker har varit ett annorlunda beteende. Det kan vara en person, flera personer eller fordon som rört sig i området på ett avvikande sätt. Är det något man reagerat på, då ska man höra av sig till oss och berätta det, säger Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.