Robert Rosén, tidigare chefredaktör för Gefle Dagblad. Foto: SVT

Uppgifter från flera håll om försäljning av Mittmedia

Uppdaterad
Publicerad

Gefle Dagblads förre chefredaktör Robert Rosén som driver bloggen Utkiksbloggen var idag först med uppgifterna om Mittmedia och en framtida försäljning.

En försäljning av Mittmedia skulle direkt skulle beröra mediehusen i Gävleborg; Gefle Dagblad, Arbetarbladet och helahälsingland.se, som samlar hälsingetidningarna online.

–Jag har inga kommentarer till de här uppgifterna säger idag Arbetarbladets chefredaktör Jakob Hilding. Jag vet inte riktigt vad det är för uppgifter som florerar om någon försäljning. Ni får ta den här frågan med Mittmedias ledning.

– Allt som rör företaget Mittmedia i liknande frågor hänvisar jag till vd och styrelse, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör för Gefle Dagblad och tidningarna i Hälsingland på gd.se.

Inga kommentarer

Tidningen Resumé har varit i kontakt med ägarstiftelsens ordförande Åsa Malmström som inte heller vill kommentera uppgifterna om en ev. kommande försäljning

Enligt Robert Rosén, och utkiksbloggen, så kommer ny huvudägare i så fall bli norska Polaris Media inom Schibsted. Västerbottens-Kuriren, VK, sägs gå in med 10 procent.

Även NWT (Nya Wermlands-Tidningen) uppges vara på väg att förvärva en okänd del av Mittmedia, medan Mittmedias ägarstiftelser troligen behåller en mindre aktiepost av närmast symbolisk betydelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittmedia

Mer i ämnet