Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag skulle tro att alla skolor i länet har fått någon typ av mejl eller brev, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg. Se henne berätta vad som står i breven. Foto: Fredrik Sandberg/TT/SVT

Vaccinsamordnaren: Skolorna i Gävleborg utsätts för påtryckningar från vaccinmotståndare

Uppdaterad
Publicerad

Skolor i länet ska ha fått påtryckningar från vaccinmotståndare som på ett eller annat sätt vill påverka vaccineringen av barn.

– Jag skulle tro att alla skolor i länet har fått någon typ av mejl eller brev, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Just nu pågår vaccineringen mot covid-19 för barn som är 12 till 15 år, men det är inte alla som uppskattar att barn vaccineras. Företrädare för skolor, som rektorer och andra beslutsfattare, har fått mejl från personer som vill påverka vaccineringen av barn. 

– Jag skulle tro att alla skolor i länet har fått någon typ av mejl eller brev, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera vaccin mot covid-19 till barn mellan 12 och 15 år och att vaccineringen ska börja i oktober. Myndigheten rekommenderar att hälso- och sjukvården samarbetar med skolorna för att alla barn ska erbjudas vaccin på lika villkor.

Se Tina Mansson Söderlund berätta vad som står i mejlen och breven i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet