Många byggnader översvämmas och vägar skadas av de kraftiga vattenflödena just nu. Bilden är från vårfloden ett tidigare år. Foto: TT (arkivbild)

Väg rasade väster om Iggesund – otaliga larm om översvämningar

Uppdaterad
Publicerad

Halva väg 667 ska ha kollapsat efter att ha blivit underminerad, och Trafikverket stänger vägen. Det kommer också otaliga larm om översvämmade vattendrag som hotar byggnader, och från människor som fått in vatten i huset.

Vägen mellan Näcksjö och Horne, strax väster om Iggesund, har rasat enligt larmet som kom vid 15.15 på söndagen. Det finns farhågor om att hela vägen kan ge vika, men det har inte hunnit ske någon olycka.

Platsen ligger strax norr om Utnäsbosjön, och det handlar om en grusbelagd väg. Enligt Trafikverkets information har halva vägbanan blivit bortspolad, och man har personal på väg till platsen.

Vårfloden 2018

Mängder av larm om översvämning

Vägskador har också uppstått på fler platser i trakten idag: Väg 663 mellan Iste och Näcksjö, och väg 741 mellan Friggesund och Älgered.

Dessutom kommer det otaliga larm om att vatten läcker in i byggnader eller stiger över bräddarna i vattendrag runt om i länet, och även i grannlänen. Förhoppningsvis är detta kulmen på vårfloden som gjorts extra kraftig av varma temperaturer i landet.  SMHI tror att de höga nivåerna i de mindre vattendragen avtar efter helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårfloden 2018

Mer i ämnet