Världsarvskonferens i Hälsingland

Publicerad

I dag inleds Världsarvskonferensen där delegater från Sveriges femton världsarv träffas i Hälsingland, där landets senaste världsarv finns.

I tre år har Hälsingegårdarna varit upptagna på UNESCOS:s världsarvslista och för första gången så hålls den årliga Världsarvskonferensen i Hälsingland. I tre dagar kommer konferensen att pågå och delegaterna kommer bland annat att besöka fem av de sju världsarvsgårdarna.

– Det är viktigt att vi träffas, vi som jobbar med världsarven, för vi har gemensamma frågor att diskutera och oftast så handlar det om samma frågor. Vi har fyra teman som vi jobbar med i nätverket och det är: förvaltningen och skötseln av dem, att de ska hålla för evigt. Det är besöksnäringen och sen handlar det om IT och pedagogik, säger Lena Landström världsarvskoordinator Länsstyrelsen Gävleborg.

Här kan du läsa om de olika världsarven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.