Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du se när kursledaren, Emil Seipel, slår med lie och bland annat kan du höra vilka som tar del av kursen. Foto: Olivia Olsson/SVT

Vill underlätta för fler att sköta grönytor – liekurs besökte Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Naturskyddsföreningen Gävleborg bjöd in till en slåtterkurs – där kunde deltagarna lära sig slå med knacklie. Kursen genomfördes i samarbete med Slåttergubben.

Kursen genomförs för att Naturskyddsföreningen Gävleborg vill underlätta för fler att sköta grönytor för ökad mångfald och locka fler att hjälpa till på kretsarnas ängar.

Kursledarna är ute på en turné för att hjälpa människor att läsa sig slå med lie och under fredagen var det dags för kursen i Gävle. I närheten av Högskolan i Gävle samlades därför de 13 deltagarna tillsammans med två kursledare, Emil Seipel och Josef Gardell.

Många intresserade

– Generellt, ju närmre Stockholm vi har kommit desto mer kursdeltagare har det varit. Men det finns ändå ett intresse, bara att vi har anmälde överallt måste ju visa på någonting. Sen att kurserna inte är fullsatta överallt är väl en annan femma, säger Emil Seipel.

I videon kan du se när kursledaren Emil Seipel slår med lie och bland annat höra vilka som besöker kursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.