Lennart och David Vallanger deppar ihop efter att fastighetsägaren hotar med att slänga ut dem. De har livemusik 3 – 5 gånger i veckan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Klassiska CC-Puben i Gävle hotas av vräkning

Publicerad

Det låter för mycket av musiken på CC-Puben i Gävle. Nu hotar fastighetsägaren med att vräka ägaren av det klassiska musikstället.

I över 30 år har det spelats livemusik här inne på CC-Puben i Gävle. Men nu har fastighetsägaren Provinsfastigheter via sina jurister meddelat pubens ägare att de höga ljudvolymerna omedelbart måste upphöra eftersom det stör andra i fastigheten. Annars sägs hyresavtalet upp.

– Om vi fått vetat om att det var ett så stort problem hade vi gjort vad vi kunnat för att rätta till det, säger ägaren Lennart Vallanger.

Det har alltså inte förts någon dialog mellan dig och fastighetsägaren?

– Nej, vi fick en chock när vi fick reda på att det skulle vara ett så stort problem.

Fastighetsägaren svarar inte på frågor

För några veckor sedan damp det ner en ljudmätning som Provinsfastigheter gjort i hotellet på våningen ovanför. Den visar att riktvärden för höga ljud överträds. Att mätningen genomfördes fick aldrig Lennart Vallanger veta. Fastighetsägaren vill inte svara på några frågor som SVT Nyheter Gävleborg vill ställa, bland annat vad som skulle kunna göras inne i fastigheter för att sänka ljudet.

– Det här är en diskussion som är mellan mellan mig och hyresgästen och ingenting jag kommenterar för en utomstående, säger Provinsfastigheters fastighetschef Carl Klingspor innan han lägger på.

Han vill att vi skickar frågor per mejl för att eventuellt kunna svara, när det här skrivs har vi inte fått några svar.

Tidigare rån och brand

Lennart Vallanger har minst sagt varit otursdrabbad som ägare av CC-Puben, först blev stället rånat, sen brann det och var stängt under ett år. Och nu ett vräkningshot.

Vad skulle det betyda för dig privat om du blir vräkt?

– Jag går både i privat- och företagskonkurs. Jag har utarmat mig redan en gång i och med branden. Så det är rätt kört för mig...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer