En 15-åring från länet misstänks för flera brott. Bland annat ska han, tillsammans med en 18-åring, ha rånat en person genom att hota honom med kniv. Foto: Robin Herzog, SVT.

Knivrånade, dödshotade och misshandlade – yngling åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig kille från länet misstänks ha misshandlat en person och sedan hotat att ta livet av honom. Vid ett annat tillfälle ska 15-åringen ha rånat en person med kniv. Nu åtalas han vid Hudiksvalls tingsrätt.

Enligt åtalet ska 15-åringen vid ett tillfälle ha riktat en kniv mot en person och med hot om att skada honom kommit över bland annat en jacka, högtalare och en låda parfymer. Händelsen inträffade hemma hos målsägaren i början av mars i år.

Med sig hade ynglingen, enligt åtalet, en 18-årig kille från länet som också står åtalad misstänkt för rån.

Klämde åt runt halsen

Under hösten ska 15-åringen också ha misshandlat en person, genom att klämma åt runt halsen och dela ut två örfilar. I samband med det uttryckte 15-åringen hot om att ta livet av personen.

18-åringen misstänkt för fler brott

Nu åtalas båda gärningsmännen misstänkta för rån och 15-åringen även för olaga hot och misshandel. 18-åringen misstänks också för två fall av ringa narkotikabrott samt ringa stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.