Se Yngve Vassberg berätta hur han drabbats av regnovädret. Foto: SVT

Yngve i Hemsta väntar på att få huset pumpat: ”Har fått musikinstrument förstörda”

Uppdaterad
Publicerad

100-tals hus i Gävle är fortfarande vattenfyllda på torsdagen. Yngve Vassberg bor i Hemsta och i går hade han 1,6 meters vattendjup i källaren. I dag torsdag är det 1 meter i källaren.

– Jag har fått musikinstrument och verktyg förstörda för flera hundra tusen kronor. Jag kan inte pumpa ut vattnet ur huset för det har ingenstans ta vägen. Fick stoppa grannen som pumpa ut då hans vattnen flöt in i mitt hus, säger Yngve Vassberg.

Jobbat dygnet runt

Leo Johansson är rörmokare och har jobbat dygnet runt. Hittills har han hunnit med ett 10-tal hus, men har många hus kvar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

– En del hus har jag fått pumpa två gånger. Vattnet har ingenstans att ta vägen. Det kommer tillbaka i källarna igen. Hela stan är full med vatten. Det är synd om villaägarna här ute i Hemsta, säger Leo Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet