Cecilia Lundquist jobbar på postutlämningen på butiken i Hyltebruk och säger att det har blivit mer att göra efter Black Friday. Foto: Johanna Holstein

1000 paket om dagen efter Black Friday i Hyltebruk

Uppdaterad
Publicerad

Black Friday, Cyber Monday och så lite julklappar på det. Folk handlar på nätet som aldrig förr – och det märks på hyllorna på postutlämningarna i länet. I Hyltebruk kommer det in cirka 1000 paket om dagen.

Hyllorna i postutlämningen är smockfulla med mjuka paket, hårda paket, stora paket och små paket. Allt klickas hem via nätet.

– Jag trodde faktiskt att det skulle vara ännu mer efter de senaste stora reorna, säger Daniel Hallberg som är handlare i Hyltebruk.

Samtidigt har man samma dag packat upp cirka 1000 paket på en ort med knappt 4000 invånare.

Stor ökning av paket i Hyltebruk

– Jag bedömer att vi har cirka 15-20 procent ökning på paketutlämningen varje år de senaste åren, inte bara kring de stora köphögtiderna, säger han.

E-handeln i Sverige står för 11 procent av den totala detaljhandeln och förra året omsatte den 77 miljarder enligt siffror från Svensk Handel. Och det fortsätter att öka.

– Tillväxten var 15 procent förra året, säger Hans Thernström som är presschef på Svensk Handel.

Black Friday på nätet ökar stadigt

PostNord hanterade under den gångna helgen, fredag till måndag, 955 000 paket, vilket är 6,5 procent fler än motsvarande helg efter Black Friday 2018. Och det märks att det är mycket att göra, inte minst i Hyltebruk.

– Det är mycket kunder, mycket paket och mycket spring, säger Cecilia Lundquist som jobbar i postutlämningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.