12-årig pojke knivrånad på buss till Hylte – tre åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En tolvårig pojke åkte buss från Halmstad till Hylte då han blev attackerad av tre äldre killar som ska ha dragit kniv och rånat honom på hans skor och ett tangentbord han hade med sig. Nu åtalas de tre gärningsmännen.

Det var i mars i år som händelsen ska ha utspelat sig på en buss mellan Torup och Hyltebruk. En tolvårig pojke ska ha fått utstå 20 minuter under knivhot där han tvingades lämna ifrån sig sina skor och ett tangentbord.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen utnyttjat pojkens unga ålder och utsatta situation.

De tre killarna, två 17-åringar och en 15-åring, ska slutligen ha hotat pojken med vad som skulle hända om han berättade för någon vad som hade hänt. Enligt polisutredningen ska de ha sagt: ”Om du berättar för någon om detta så kommer vi sätta en kula i pannan på dig”.

De tre gärningsmännen åtalas för grovt rån och grovt övergrepp i rättssak.

Alla tre nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.