Foto: TT

27-åring döms för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man döms vid Halmstad tingsrätt för våldtäkt mot barn och fyra fall av sexuellt ofredande gentemot en tolvårig flicka. Han döms även för narkotikabrott. För det får han 2 år och 6 månaders fängelse och måste betala skadestånd på sammanlagt 127 000 kronor till flickan.

Händelserna ägde rum i december förra året. 27-åringen, som då var 26 år gammal, fick kontakt med den 12-åriga flickan via sociala medier. De hade kontakt i några månader.

Bjöd på narkotika

Flickan bor egentligen i Norrland men av familjeskäl befann hon sig i en stad i Västsverige vid den här tidpunkten. Mannen är hemmahörande i södra Sverige. Enligt domen plockade han upp flickan med sin bil och tillsammans åkte de till en stad i södra Halland. Där ska de ha tagit in på ett boende.

Under natten inträffade våldtäkten. Flickan hade vid flertalet tillfällen informerat mannen om sin ålder. Han bjöd henne även på cannabis i anslutning till händelsen.

Med tanke på åldersskillnaden och att den målsägande inte varit i närheten av sin femtonårsdag bedöms gärningen som våldtäkt mot barn. Det har heller inte varit fråga om någon frivillighet från flickans sida.

Nekar till brott

Mannen döms även för fyra fall av sexuellt ofredande där han både innan och efter våldtäkten skickat meddelanden till flickan med sexuell innebörd.

27-åringen döms till två och ett halvt års fängelse. Han ska dessutom betala ett skadestånd på sammanlagt 127 000 kronor till flickan.

Mannen, som förekommer i belastningsregistret sedan tidigare, förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer