30-åring häktades för mordförsök

Publicerad

En man i 30-årsåldern häktades idag vid Halmstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Häktningsförhandlingen mot mannen i 30-årsåldern hölls under måndagseftermiddagen vid Halmstads tingsrätt bakom stängda dörrar.

– Tingsrätten har beslutat att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger Sonja Pettersson Wallin, rådman vid Halmstads tingsrätt.

Två fick föras till sjukhus

Det var sent under fredagskvällen som två personer skars med ett vasst föremål vid Keramikplatsen i stadsdelen Bäckagård i Halmstad. Båda fick föras till sjukhus med ambulans men ingen ska ha kommit till allvarlig skada.

Den misstänkte mannen greps under fredagskvällen och anhölls under lördagsmorgonen. Förutom att han nu häktats är tingsrätten knapphändig med information.

– Förhandlingen var bakom stängda dörrar och både åklagarsidan och försvarssidan belades med yppandeförbud, säger Sonja Pettersson Wallin, rådman vid Halmstads tingsrätt.

Åtal ska vara väckt senast den 22 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.