94-åring misshandlades av inbrottstjuv i sitt hem – dog

Uppdaterad
Publicerad

En 94-årig man har avlidit efter att han misshandlats vid ett inbrott i sitt hem i Halmstad tidigare i somras. Den misstänkta, en man i 30-årsåldern, häktas nu misstänkt för grovt vållande till annans död.

Det var i juli som en äldre man upptäckte en inbrottstjuv i sin bostad. I samband med det misshandlades han grovt. 

Mannen i 30-årsåldern greps av polis och häktades misstänkt för grov misshandel. Den äldre mannen fick vårdas på sjukhus en längre tid, men vilka skador han fått vill polisen inte gå in på.

– Han låg 18 dagar på sjukhus, sen fick han komma hem, men blev dålig igen och fick åka in igen, säger kriminalinspektör Lars-Gunnar Perlinger vid polisens enhet för grova brott.

Avled två månader efter inbrottet

Nu, två månader senare, meddelar polisen att 94-åringen avlidit. Mannen i 30-årsåldern misstänks nu även för att ha orsakat mannens död, något som Hallandsposten var först med att rapportera.

Den exakta dödsorsaken är ännu inte klarlagd, polisen inväntar rättsläkarens slutgiltiga uttalande.

– Med tanke på omständigheterna och vad som skett så finns det sannolika skäl att misstänka mannen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Mannen erkänner inbrottet och misshandeln men har inte tagit ställning till rubriceringen om grovt vållande till annans död.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.