Visa alla (2)

Ägarfamiljen i chock efter branden

Publicerad

Sedan 2001 har familjen Pettersson drivit Hotell Gottskär på Onsalahalvön. Natten till lördagen var de själva på plats och fick se sitt livsverk gå upp i rök.
– Det är så fruktansvärt tråkigt, vi är i chock, säger delägaren Amanda Pettersson.

Under nyårshelgen planerade familjen att hålla hotellet stängt. Men planerna var i full gång för ett stort evenemang den 13 januari. För första gången skulle hotellfamiljens vara med och arrangera en barncancergala.

– Den blir tyvärr inställd nu som det ser ut. Om vi inte hittar en lösning, men vi vet inte hur, säger Amanda Pettersson, dotter i familjen.

”Dessvärre vår huvudbyggnad”

Till välgörenhetsgalan var bandet Arvingarna bokade för att underhålla. Evenemanget skulle hållas i hotellets huvudbyggnad där reception, restaurang och konferensdel är placerade.

– Dessvärre är det just vår huvudbyggnad som brunnit. Hela verksamheten kommer att stå still här, berättar delägaren Amanda Petterson.

Vittne hörde smäll

Hotellet drivs av mor och far och deras två döttrar, samt döttrarnas farbror Lars Pettersson. När familjen natten till lördag fick besked om att det brann åkte de direkt till hotellet och fick själva se förödelsen.

– Vi är fyra familjer i stort sett som har fått våra livsöden förstörda. Vi är helt utblottade för tillfället, säger Lars Pettersson.

Om det är en anlagd brand, vad tänker du om det?

– Det är bara en stor fråga: Varför? Varför vi, varför oss, varför här, vi förstår ingenting, säger han.

Ett vittne som bor i närheten berättar för SVT Nyheter hur de vaknade av ett larm vid 03-tiden och sedan hörde flera smällar. Det brann kraftigt och vittnet beskriver hur allt gick väldigt fort under den halvtimme som följde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer