Foto: Amanda Pettersson

Man häktad efter hotellbranden – misstänkt för mordbrand

Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för branden på ett hotell i Gottskär utanför Kungsbacka häktades på nyårsdagen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Det var på natten mellan fredagen och lördagen som räddningstjänsten larmades till en fullt utvecklad brand på hotellet på Onsalahalvön. Huvudbyggnaden med en konferensanläggning blev totalförstörd.

LÄS MER: Ägarfamiljen bedrövad efter hotellbranden

En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Kungsbacka kommun, anhölls samma morgon av åklagare, misstänkt för mordbrand. Och på nyårsdagen hölls häktningsförhandlingar vilka ledde till att mannen häktades, vilket polisens krimjour bekräftar.

– Misstankarna mot mannen har stärkts under helgen men vad det är som ligger bakom det vågar jag inte svara på i nuläget, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

I inledande förhör har mannen nekat till anklagelserna. Hur han ställer sig till misstankarna efter häktningen har ännu inte framgått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer