I klippet ovan hör du mer om hur mötesplatsen fungerar och du får även träffa Kerstin Bohlers, som är boende och dottern Ann-Marie som möts för första gången på över två månader. Foto: SVT/Marcus Alakangas

Äldre träffar anhöriga bakom plexiglas på boende

Uppdaterad
Publicerad

Trots besöksförbud på äldreboende, för att inte riskera spridning av coronasmitta, kan boende nu få träffa sina anhöriga i Falkenberg. Kommunen har ordnat säkra mötesplatser där man träffas på varsin sida av ett plexiglas.

Idén kläcktes av Mattias Törngren, projektledare på planeringscenter för individuell omsorg i Falkenbergs kommun.

– Jag har en anhörig på äldreboende och jag vet hur jobbigt det är för honom och hans fru att inte få träffa varandra under sådan här lång tid. Eftersom jag jobbar med verksamhetsutveckling kom det ganska naturligt, säger han.

Uppskattad lösning

Plexiglasmodulen har tagits fram med hjälp av ett lokalt företag och är en investering på 10 000 kronor per modul.

Totalt har Falkenbergs kommun tio äldreboende och än så länge finns den coronasäkrade mötesplatsen bara på fyra av dem. Men om allt faller väl ut är planen att fler boenden ska införa lösningen. 

– Vi har precis haft vårt första möte och det var succé, säger Mattias Törngren.

I klippet ovan hör du mer om hur mötesplatsen fungerar och du får även träffa Kerstin Bohlers, som är boende, och dottern Ann-Marie som möts för första gången på över två månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenberg

Mer i ämnet