Foto: SVT

”Alla i Andersberg är stolta över festivalen”

Publicerad

I helgen anordnas Andersbergsfestivalen för elfte gången i ordningen. Festivalen är gratis och arrangören, det kommunala bostadsbolaget HFAB, hoppas att hela Halmstad tar sig dit.

Han må vara partisk men Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB, beskriver lördagens festival som ett ”fantastiskt arrangemang”. 

– Alla i Andersberg är stolta över festivalen och artisterna som är här. Den heter Andersbergsfestivalen men det en fest för hela Halmstad och vi hoppas att fler upptäcker den, säger Johan Björnqvist.

Behöver en festival

Han menar att Andersberg behöver en festival.

– Vi behöver få fram Andersberg på ett positivt sätt, både i media och för övriga Halmstad. I år handlar det mycket om att få ut festivalen till hela Halmstad, säger han.

Vad kommer hända?

– Vi har ett späckat schema. Bland annat uppträder Lamix som är mycket populär bland ungdomarna här på Andersberg, säger Johan Björnqvist.

Även rapparen D Prince från U.S.A och de gamla rockrävarna i The Boppers kommer stå på scen. Men även några lokala förmågor.

–  Vi har Habibiz. En grupp nyanlända från Syrien som spelar svensk dansbandsmusik med arabisk touch. Von Sicard som var med i Talang kommer också uppträda, säger Johan Björnqvist.

Lite av det som händer på Andersbergsfestivalen

(tiderna är preliminära)

13.30 Invigning med Andersbergsskolans kör

14.00 The Boppers

15.00 En hyllning till Ted Gärdestad i Andersbergskyrkan

16.30 C.A.T-kören

17.00 Von Sicard

17.45 D. Prince

18.30 Habibiz

19.30 Lamix

20.45 Champions league-final på storbild (Real Madrid vs Liverpool).

Prova på aktiviteter (ingen kostnad): ponnyridning, hinderbana, ansiktsmålning, hästsimulator, PS4-turnering, graffiti, innebandy, dans, fotboll, Freemovr, handboll, pingis, boxning, hoppborg med mera.

Källla. Halmstads kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.