För att få bort bostadsbristen i Varberg ska kommunen jobba för att få till fler bostäder. Foto: Nadya Norton/SVT

Alliansen i Varberg fullföljer påbörjade satsningar

Uppdaterad
Publicerad

Under den kommande mandatperioden kommer de styrande i Varberg fortsätta med projekt som redan har dragits igång. Det presenterade Alliansen under onsdagen.

Efter valet blev det klart att det endast är Alliansen som styr i Varberg under de kommande fyra åren. Kommunen kommer bland annat att fullfölja projekt som de har startat upp och jobbat med under många år.

– Till exempel våra stadsutvecklingsprojekt med tunnel under Varberg, flytt av industrihamnen, bygga stadsdelen Västerport och en massa andra nya bostadsområden också. Vi vill få till ett bättre näringslivsklimat så att företagen kan växa och utvecklas i Varberg, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande i kommunstyrelsen i Varberg.

”Alliansen är överens om att ha oförändrad skattesats”

Hur ska ni finansiera allt det här?

– Alliansen är överens om att ha oförändrad skattesats, 20,33 procent och det är vår ambition att den ska hålla sig på den nivån. Vi har en stor inflyttning i Varberg. Befolkningen växer med 1,5 procent om året och det innebär att skatt kommer in, säger Ann-Charlotte Stenkil (M).

Är det några verksamheter som ni kommer att behöva dra ner på i kommunen?

– Nej.

I klippet berättar Ann-Charlotte Stenkil (M) vad kommunen ska göra åt bostadsbristen som råder i Varberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.