Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången väljer Maria Ghaedi att hyra ut ett rum. Hör varför i klippet – och se vilka län som har stört ökning av annonser. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Allt fler söker inneboende när priserna skenar: ”Drygar ut kassan”

Uppdaterad
Publicerad

Att hyra ut delar av sin bostad har blivit allt mer populärt. Något som tros bero på det försämrade ekonomiska läget. En av dem som nu försöker dryga ut kassan är Maria Ghaedi i Halmstad. För första gången någonsin hyr hon nu ut ett rum i sin villa.

När maken flyttade ut blev huset plötsligt lite väl stort, samtidigt är inflationen hög och det blir mindre kvar i kassan. Lösningen på det: hyra ut ett rum. En idé som Maria Ghaedi inte varit ensam om. Under ett års tid har annonserna för bostäder på Blocket ökat med 75 procent.

I klippet ovan får du följa med till Maria Ghaedi som berättar varför hon bestämde sig för att hyra ut ett rum i sin villa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.