Foto: Privat

Amerikansk temadag på äldreboende i Ullared

Publicerad

Redan förra året prövade äldreboendet i Ullared att anordna en trivseldag med amerikanskt tema. I helgen var det dags igen.

– Det var så populärt så vi körde i år igen, säger Sandra som jobbar som undersköterska och aktiverare på äldreboendet Aleris Furugården i Ullared.

Hon är en av fem medlemmar i boendets aktiveringsgrupp som både planerar de vardagliga aktiviteterna och trivseldagarna. under lördagförmiddagen möttes de boende av raggarbilar från en lokal klubb, som ställde upp och skjutsade runt dem i samhället. På kvällen vankades konsert av ett Elvis Presley-hyllningsband.

– De tyckte det var väldigt trevligt. De hade jättekul i bilarna och de kände igen ställena de var ute och åkte på. Och så är det många som är Elvis-fans och de tyckte att det var så himla häftigt att få höra Elvis och få gamla minnen från förr när han var stor, säger Sandra.

I klippet ovan kan du se när de boende ger sig ut på cruising i veteranbilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.