Ann-Marie Svensson blev bestulen när hon skulle bjuda familjen på lunch. Foto: Privat

Ann-Marie, 79, bjöd på lunch – då slog tjuvarna till

Publicerad

I tisdags flyttade Ann-Marie Svensson till ett trygghetsboende och för att tacka familjen för flytthjälp bjöd hon på restaurang. Då passade tjuvarna på.

– Jag brukar inte gråta, men jag blev så fruktansvärt ledsen, säger Ann-Marie.

Efter flera år i hus bar flyttlasset av till ett trygghetsboende för Ann-Marie Svensson, 79. På tisdagen hade hon både barn och barnbarn till hjälp och som tack bjöd hon dem på en snabbmatsrestaurang. Då kommer plötsligt personalen och säger att någon har krossat en ruta i en bil utanför.

– När vi kommer ut är det vår bil. Min väska med min mobiltelefon och nycklar till den nya lägenheten är borta. Jag brukar inte gråta för döda ting men jag blev så fruktansvärt ledsen, säger Ann-Marie Svensson.

Hon berättar att det var en obehaglig händelse för hela familjen.

– Vi skulle ha det trevligt och hade en så god stämning. Sedan förstördes alltihop. Mitt barnbarn stod och grät för att han förstod inte vad som hände i all turbulens, säger Ann-Marie Svensson.

Pengarna inte det viktigaste

Tjuven försvann, enligt Polisens hemsida, tillsammans med ytterligare en man från platsen i en silverfärgad bil med falska registreringsskyltar. Ann-Marie Svensson säger att händelsen inte har fått henne att tappa tron på det goda.

– Jag tror gott om människor. Jag hoppas bara det att det inte blir fler som blir drabbade. Vi lever i ett bra land men försäkringar täcker ändå inte det på insidan som man blir sårad över, säger Ann-Marie Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.