Annelie säger upp sig efter 30 år i vården: Region Halland för resultatinriktad

Uppdaterad
Publicerad

För mycket stress, mål- och resultatfokus från Region Halland fick barnmorskan Annelie Larsson att säga upp sig efter 30 år i vården. Hon vittnar om att flera kollegor börjar få nog av ständiga prestationskrav som i slutändan riskerar att drabba patienterna.

– Jag tror inte att det här sättet att bedriva vård på kommer att hålla i längden, säger hon.

I en sammanställning som SVT:s lokala nyheter gjort, tillsammans med Uppdrag granskning, hamnar Halland på andra plats när det gäller hur tillgänglig vården är. Men de goda resultaten kommer med ett pris, enligt Annelie Larsson, som vittnar om att personalen inte orkar med. Hon säger att det handlar om administrativa uppgifter som tar tid från patientmötet. Exempelvis att följa upp patienters mående inom områden som inte är barnmorskors.

Känslan är att hälso- och sjukvården styrs för mycket av sjukhusledningen och att det snarare är politikerna än cheferna som befinner sig på golvet, vilket får konsekvenser.

Se henne berätta om sin situation och upplevelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Halland

Mer i ämnet