Foto: SVT/Falkenbergs kommun

Ännu en toppchef i Falkenberg får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs kommun sparkar nu kommunchefen Charlotte Johansson. Beskedet kommer i svallvågorna efter det omdiskuterade avskedandet av kommunens skolchef.

Under onsdagsmorgonen meddelade Falkenbergs kommun att kommunstyrelsen nu vill avbryta samarbetet med kommunchefen, Charlotte Johansson.

LÄS MER: Ångrar beslutet att avsätta skolchefen

En samlad majoritet inom politiken har enligt ett pressmeddelande inte längre förtroende för henne och hon arbetsbefriades under tisdagen.

– Det krävs ett brett förankrat förtroende för att kunna leda kommunens verksamheter. Detta förtroende saknar vi tyvärr, säger kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C) i ett pressmeddelande.

”Delar grönblå majoritetens åsikt”

Även Per Svensson (S), som tidigare kritiserat avsättandet av skolchefen Jörgen Frostlund, står bakom beslutet att låta kommunchefen gå.

– Vi socialdemokrater delar den grönblå majoritetens åsikt om att Charlotte Johansson inte längre är rätt person för arbetet som kommunchef i Falkenberg, säger han i samma pressmeddelande.

Däremot säger han att beslutet tagits förhastat.

– Vi hade gärna väntat en vecka till innan vi fattat beslutet. Vi vet inte vilka ekonomiska konsekvenser det här kan få, säger Per Svensson (S), oppositionsråd i Falkenberg.

I nuläget är det oklart vilken uppgörelse som gjorts med kommunchefen. Enligt oppositionsrådet ska förhandlingarna inledas inom kort.

Det här är den andra chefen i kommunen som på kort tid fått sparken, hur tror du det påverkar bilden av Falkenberg?

– Det är olyckligt att få tvingas byta två chefer på kort tid. Men ibland måste man ta tuffa beslut för att få det att fungera, och detta var ett sådant, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer