Sedan slutet på mars har inget bolag flugit privattrafik från Halmstad. Nu är det två bolag som startar trafik mellan Halmstad och Bromma. Foto: SVT

Ännu ett flygbolag trafikerar Halmstad-Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett flygbolag kommer börja flyga sträckan Halmstad-Bromma med start i mitten av juni.

– Våra resenärer kommer att få ett bredare utbud av avgångar, vilket blir ett uppskattat tillskott när vi så smått öppnar upp flygplatsen igen, säger Magnus Uvenfeldt (M) styrelseordförande i Halmstad City Airport, i ett pressmeddelande.

Med start 22 juni är det flygbolaget Air Leap som kommer börja flyga tur- och returresor mellan Halmstad och huvudstaden. Flygplanen kommer initialt kunna ta 33 passagerare per tur och kommer ha avgångar måndag till fredag.

– Det finns ett stort önskemål från näringslivet i Halmstad att få igång flygtrafiken till Stockholm igen. Vi ser också att det passar väl in i vår strategi när vi nu bygger det nya svenska inrikesflyget, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.