En arkivbild på flygplansmodellen Fokker50 som ska trafikera sträckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Nu ska flygen lyfta från Halmstad igen

Uppdaterad
Publicerad

Att flyga till Stockholm från Halmstad har inte varit på tapeten på senaste. Den 23 mars kom beskedet att all kommersiell flygtrafik ställs in – men nu står det klart att det återigen blir möjligt, med start 15 juni.

Det är flygbolaget Amapola Flyg som i samarbete med BRA lämnar beskedet att sträckan Halmstad-Bromma-Halmstad ska börja trafikeras den 15 juni 2020.

– Att flygoperatörerna väljer att i ett tidigt skede starta upp flyget Halmstad-Stockholm är en viktig komponent för att näringslivet i Halmstad med omnejd så snabbt som möjligt skall kunna återhämta sig efter covid-19 nedsläckningen, säger Magnus Uvenfeldt (M), styrelseordförande Halmstad City Airport, i ett pressmeddelande.

Har plats för 50 passagerare

Sträckan kommer trafikeras en gång per dag mellan måndag till fredag, samt söndag. Flyget avgår från Bromma klockan 15:10 och landar i Halmstad 16:15. Sedan avgår flyget från Halmstad 16:35 och ankommer i Bromma 17:40.

Sträckan trafikeras med flygplansmodellen Fokker50 som har plats för 50 passagerare. BRA har tidigare trafikerat sträckan med en ATR-72, som haft plats för 72 passagerare.

– Det känns jättekul och vi ser ju att flyget någonstans behövs hur det än är. Vi är väldigt glada över att Halmstad och näringslivet har fått en bra kommunikation, en mjukstart, och sen är det bara att följa utvecklingen, säger Anette Holmgren, affärsutvecklare Halmstad City Airport, till SVT Halland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer