Lovisa Aldrin (L) är 1:e vice ordförande i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling. Foto: Pressbild/SVT

”Halmstads flygplats blir ännu viktigare”

Publicerad

Under torsdagen kom beskedet att Ängelholms flygplats läggs ned.
– Det blir ännu viktigare att Halmstad behåller sin nu, säger Lovisa Aldrin (L).

Lovisa Aldrin (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling, menar att flygplatsen i Halmstad nu får en ännu viktigare roll för näringslivets direktkontakt med Stockholmsregionen.

Flygbolaget SAS planerade att börja flyga från Ängelholm men nu ser Lovisa Aldrin en möjlighet för Halmstad.

– Eftersom SAS inte flyger från Halmstad i nuläget hade det varit intressant att inleda en diskussion, säger Lovisa Aldrin (L).

Är det rent av ett positivt besked för Halmstad att Ängelholms flygplats läggs ned?

Jag tycker det är ett beklagligt men med tanke på det samhällsbärande funktionerna stärker det vårt beslut att behålla flygplatsen i Halmstad. När det kommer till brand- och ambulansflyg skulle våra möjligheter annars försämras, säger Lovisa Aldrin (L).

”Ekonomiskt kan det vara positivt”

Hon tror att torsdagens besked kan göra att flyget i Halmstad kan få sig ett uppsving när trafiken kommer igång igen.

– Vi vet redan nu att många som bor i Laholmsområdet väljer Ängelholm i dagsläget. Norra Skåne har rätt långt ner till Sturup och det här ökar attraktiviteten för Halmstad flygplats. Ekonomiskt kan det vara positivt för Halmstad men det är tråkigt för flygnäringen att en flygplats läggs ned, säger Lovisa Aldrin (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer