Magnus Edman, flygplatschef på Halmstads flygplats, säger att de varslar personal för att rusta flygplatsen inför framtiden. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Så påverkas Halmstads flygplats om BRA går omkull

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget BRA har ansökt om rekonstruktion. Skulle flygbolaget gå omkull försvinner det enda bolaget som flyger inrikesflyg till och från Halmstad city airport.

– Vi pratar med andra flygbolag som är tänkbara att starta upp, säger flygplatschefen Magnus Edman.

Flygplatsen har ett 40-tal anställda varav alla utom 12 nu är omdirigerade att tjänstgöra inom olika förvaltningar i kommunen. Resten av personalen håller flygplatsen öppen och tillgänglig för samhällsnyttig verksamhet som ambulansflyg, brandflyg, kustbevakningen och försvarets målflyg.

– Jag är ytterst orolig för den kommersiella trafiken på Halmstad city airport men jag är nöjd med hur vi har löst den akuta situationen, säger Magnus Uvenfeldt, (M) ordförande för Halmstads flygplats AB som driver flygplatsen på uppdrag av Halmstad kommun

Coronaviruset i Halland

Hur länge kan flygplatsen hålla ut ekonomiskt utan intäkter från reguljärt flyg?

– Åtminstone till kvartal tre eller fyra. Om inte inrikestrafiken kommer igång därefter får vi göra en ny bedömning av situationen, säger Magnus Uvenfeldt (M).

I klippet ovan berättar flygplatschefen Magnus Edman mer om hur det skulle påverka om flygbolaget går omkull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet