Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Företag kunde önska nästan vad de ville”, säger Nasim Oveissi, företagsutvecklare på TEK kompetens. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Utbildning underlättade för pandemikrisande företag i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin orsakade kriser i många olika branscher som industri, handel och besöksnäringen. Men ett samarbete mellan en rad aktörer i Halland såg till att det inte blev helt nattsvart.

– Vi gav företag och anställda möjligheten att våga tro på framtiden, säger Nasim Oveissi, företagsutvecklare på TEK kompetens.

Med 15 miljoner från Europeiska socialfonden kunde Högskolan i Halmstads samarbetsprojekt stötta företag med utbildning för personal för att stärka både deras och företagets position på arbetsmarknaden.

Nu står det klart att insatserna nått 940 anställda i 113 företag från samtliga halländska kommuner.

Coronaviruset i Halland

– Det har definitivt hjälpt företag framåt, konstaterar Nasim Oveissi.

Projektet får en fortsättning

Projektet får även en fortsättning i form av Skills Halland. ESF bidrar med 13 nya miljoner till djupare insatser för ett färre antal företag med utbildningsinsatser kring digitalisering, automatisering och hållbarhet.

Starta klippet för att höra Nasim Oveissi berätta mer om hur satsningen hjälpte företag och anställda under pandemin.

Kompa Halland

Kompa Halland gav kompetensutvecklingsinsatser ­för varslade, permitterade eller anställd personal i ekonomiskt utsatta företag i Halland. Syftet var att minska sårbarheten och mildra effekterna av covid-19-pandemin i det halländska näringslivet.

Projektet pågick mellan juni 2020 och december 2022. Högskolan i Halmstad var projektägare, och TEK Kompetens, Region Halland och de halländska kommunerna samverkanspartner. Finansiär var Europeiska socialfonden (ESF).

Källa: Högskolan i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet