För att hinna få två doser innan den här rekommendationen försvinner den första november, behöver första dosen för barn mellan 12 och 17 år i Halland tas senast 10 oktober. Foto: Adam Ihse / TT

Region Halland stänger covidvaccinering för barn mellan 12 och 17 år

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa vecka går det inte längre att boka vaccination mot covid-19 för barn och ungdomar i Halland. Anledningen är den mycket låga risken för allvarlig sjukdom i den målgruppen.

I fredags meddelade Folkhälsomyndigheten att den allmänna rekommendationen för 12-17-åringar upphör efter den 31 oktober. Bedömningen är att det är mycket låg risk för allvarlig sjukdom och död i covid-19 hos barn och unga.

Stänger bokningen

Barn mellan 12 och 17 år har hittills rekommenderats två doser vaccin, med minst tre veckors mellan doserna. För att hinna få två doser innan rekommendationen försvinner, behöver första dosen tas senast 10 oktober, vilket är anledningen till att Region Halland då stänger bokningen för barn och unga från samma datum.

Särskilda grupper erbjuds vaccination

Från den 1 november 2022 är det enbart barn i särskilda grupper med ökad känslighet som erbjuds vaccination mot covid-19.  Dessa uppmanas vända sig till sin behandlande läkare för vaccination.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.