Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Stekt ägg till frukosten”, hovmästaren Hanna Hagselius är en av dem blivit mer flexibel och tagit på sig nya uppgifter under pandemin. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Pandemisatsning hjälpte Hotel Tylösand när det var som mörkast

Uppdaterad
Publicerad

När pandemin slog till med restriktioner blev Hotel Tylösand till stor del öde och personal fick permitteras. Men komeptensutveckling i Kompa Hallands regi mildrade smällen, fler kunde behålla arbetet när personal blev mer flexibla och kunde hoppa mellan olika roller.

– Jag har bland annat stekt ägg till gäster vid frukosten, säger Hanna Hagselius, som vanligtvis arbetar som hovmästare och personaladministratör.

Kompa Halland är ett projektsamarbete mellan Högskolan i Halmstad, halländska kommuner, Region Halland och företagsutvecklaren TEK kompetens med syfte att mildra negativa effekter under coronakrisen.

Miljoner i stöd till utbildning

Projektet har fått 15 miljoner i stöd från Europeiska socialfonden, ESF, och genom det fick 113 företag utbildningsinsatser och kompetensutveckling för personal. Målet var att företagen skulle gå stärkta ur krisen.

Starta klippet för att se vad projektet har betytt för Hotel Tylösands anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.