När flygplatsen nu inte kommer ha någon kommersiell flygtrafik kommer majoriteten av de 40 anställda på flygplatsen istället få hjälpa till på andra håll i kommunen. Foto: SVT

Flygbolag ställer in samtliga resor till Halmstad flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget BRA kommer från och med måndagen den 23 mars inte flyga några sträckor till och från Halmstad flygplats.

– Vi har försökt in i det längsta för att hålla uppe minitrafiken men det finns ingen efterfrågan. Det är jättetråkigt men vi är tvungna att göra såhär, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef på flygbolaget BRA.

När flygplatsen nu inte kommer ha någon kommersiell flygtrafik kommer majoriteten av de 40 anställda på flygplatsen istället få hjälpa till på andra håll i kommunen.

– Många privata aktörer i resebranschen har det väldigt kämpigt nu. För oss är det är en lyckosam möjlighet att våra medarbetare kan fortsätta behålla sina anställningar och bidra i andra verksamheter i kommunen när det behövs som allra mest, säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef på Halmstad City Airport, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Halland

”Man får vara lite förlåtande”

Har man en bokad resa hos flygbolaget får man kontakta kundstjänsten för att avboka eller omboka, men det kan dröja innan man får pengarna tillbaka.

– Kundtjänsten är inte dimensionerad för den här typen av händesler och det kan därför ta lång tid. Man får vara förlåtande, säger Anna Soltorp.

Både flygplatsen och flygbolagets ambition är att så fort som möjligt kunna komma upp i luften igen och få igång trafiken som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet